BB-2022.png
  • Facebook
  • Instagram

Duurzaamheid

 

Wij genieten van het leven en dat willen we graag zo houden. Ook voor volgende generaties. Daarom gaan we zorgvuldig om met onze omgeving en met elkaar, ook tijdens Bourgondisch Beetsterzwaag. En net als onze standhouders en leveranciers, kunnen jullie ons daarbij helpen.

Glazensysteem

We werken op ons festival met een zogenaamd gesloten glazensysteem. Bij binnenkomst koop je bij een van onze kassa’s voor een munt een recyclebaar festivalglas. Steeds als je wat wilt drinken, lever je je glas in bij de bar en krijg je een schoon en gevuld glas terug. Daarmee voorkomen we dat plastic in het park terecht komt en houden we de boel met z’n allen netjes. Omdat je het glas hebt gekocht, mag je het na afloop mee naar huis nemen. Beschouw het maar als je entreebewijs voor ons gratis toegankelijke festival. Kom je twee dagen? Dan hoef je uiteraard maar eenmaal een glas aan te schaffen. Maar vergeet het dan de tweede dag niet weer mee te nemen.

Afval

Samen met onze partner NNRD zamelen we ons afval zoveel mogelijk gescheiden in. Je vindt verspreid over het terrein clusters van afvalbakken. Ieder cluster kent een bak voor GFT-afval, (schoon) papier en overig restafval. Help je ons mee door je afval in de juiste bak te gooien? Alvast dank!

Biologische - en streekgerechten

De foodtrucks op Bourgondisch Beetsterzwaag werken zoveel mogelijk met eerlijke biologische producten. Daarnaast werken de regionale smaakmakers met veel streekproducten. Zo dragen we samen ons steentje bij aan een beter milieu en een gezonde lokale economie.

Duurzame disposables

Alle standhouders werken met afbreekbare disposables. Ofwel, je bordjes, schaaltjes, kommetjes, servetten en eetgerei kennen een zo laag mogelijke belasting voor ons milieu. Dat wil overigens niet zeggen dat je je afval dan ook vrij kunt dumpen op het festivalterrein. Maar dat is waarschijnlijk een overbodige toevoeging.

tros_zonder_datum.png