• header goed om te weten

Goed om te weten | Algemene info

Festivaldata 2018

Zaterdag 8 september en zondag 9 september

Organisatie & contact

Het festival wordt georganiseerd door de Stichting Bourgondisch Beetsterzwaag, speciaal in het leven geroepen om van een tof festival een jaarlijks terugkerende traditie te maken.

We kunnen Bourgondisch Beetsterzwaag niet organiseren zonder de steun van een aantal (gemeentelijke) instanties, plaatselijke ondernemers, festivalpartners, sponsoren en niet te vergeten een legertje enthousiaste vrijwilligers. 

Samen proberen we er voor iedereen een heerlijk feest van te maken. Mocht je iets met ons willen delen, heb je vragen of opmerkingen, een tip of een klacht, neem dan contact op via info@bourgondischbeetsterzwaag.nl

Festivalmunten

Alle betalingen op Bourgondisch Beetsterzwaag vinden plaats met onze festivalmunt de ‘Braspenning.’ De Braspenning is een historische munt die tussen 1404 en 1419 werd geslagen door Jan zonder Vrees, hertog van Bourgondië. De naam is afgeleid van de som die betaald moest worden als accijns voor het brouwen ofwel brassen van een vat bier. Deze zogenaamde ‘breekmunt’ kun je kopen bij een van onze kassa’s en kent een waarde van € 2,50. Je kunt ook met halve munten betalen, die hebben een waarde van € 1,25.

Glazensysteem

We werken op ons festival met een zogenaamd gesloten glazensysteem. Bij binnenkomst koop je bij een van onze kassa’s voor één munt (€ 2,50) een recyclebaar festivalglas. Steeds als je wat wilt drinken, lever je je glas in bij de bar en krijg je een schoon en gevuld glas terug. Daarmee voorkomen we dat plastic in het park terecht komen en houden we de boel met z’n allen netjes. Omdat je het glas hebt gekocht, mag je het na afloop mee naar huis nemen. Beschouw het maar als je entreebewijs voor ons gratis toegankelijke festival. Kom je twee dagen? Dan hoef je uiteraard maar eenmaal een glas aan te schaffen. Maar vergeet het dan de tweede dag niet weer mee te nemen.

Vervoer en bereikbaarheid

We weten inmiddels dat het lekker druk kan worden op ons festival. We houden net als jullie van een goede doorstroming van het verkeer, dus volg de aanwijzing van de verkeersregelaars op. Als je in de buurt woont, kom dan lekker op de fiets. En je kunt natuurlijk ook met het openbaar vervoer komen. Er rijdt in het weekend ieder uur een bus vanuit Drachten en Heerenveen (Qbuzz lijn 20) met een halte direct naast de ingang van ons festivalterrein aan de Hoofdstraat.

Parkeren

We doen ons best zoveel mogelijk parkeergelegenheid in de buurt van het festivalterrein te creëren. Op onderstaand kaartje vind je een overzicht, maar ook ter plaatse worden de parkeerterreinen duidelijk aangegeven.

 

Huisregels

Op het festivalterrein gelden een aantal spelregels. We zouden het lief vinden als jullie die respecteren.

Belangrijk om hier alvast te melden zijn de volgende zaken:

 • Er wordt geen alcohol geschonken onder de 18 jaar
 • Het gebruik en/of de verkoop van drugs zijn ten strengste verboden
 • Bij vervelend of geweldadig gedrag word je van het festivalterrein verwijderd.
 • De organisatie is niet aansprakelijk voor schade aan- of verlies van persoonlijke eigendommen of lichamelijk letsel van enige aard

 

Fotomateriaal

Tijdens (de opbouw van) het festival, worden door fotografen foto's gemaakt t.b.v. onze website, social media en andere on- en offline uitingen. Indien je daar als bezoeker, medewerker of vrijwilliger bezwaar tegen hebt, dan kun je dat per e-mail melden bij de organisatie. Wij zullen dan ons uiterste best doen het betreffende fotomateriaal te weren uit onze uitingen. Het mailadres vindt je bij de contactgegevens onderaan deze pagina.

 

 

Nieuws

 • Data 2019 bekend!

  Vlot na de editie 2018 hebben we de data geprikt en vastgelegd voor 2019 - 7...

  Lees meer
 • Line-Up 2018 bekend!

  De muzikale Line-Up en de Food Line-Up voor komende editie zijn bekend. Ze zi...

  Lees meer
Meer nieuws