• header Muziek & Theater

Cultureel

 

Voor een indruk - onze line-up van de vierde editie in 2018.

Ons Lustrum: 7&8 september 2019.

Save the Date!

 

Bourgondisch Beetsterzwaag had ook in 2018 weer een origineel, eigenzinnig en afwisselend muzikaal programma. Een beschrijving van alle acts vind je hier. 

Boys Named Sue

Love is a burning thing! Hoeveel romantiek zou Bourgondisch Beetsterzwaag al voortgebracht hebben? Romantisch, vrolijk, maar ook diep donker kon het repertoire van countrylegende Johnny Cash zijn. De tributeband Boys Named Sue brengt zijn songs vol met passie en hoe…?! Boys named Sue speelt de liedjes van Cash niet klakkeloos na. Johnny Cash is uniek, bijzonder en niet te imiteren. De energie, opwinding, rebellie en ontroering die Cash opriep, die vindt je zeker terug.

Captain Darlin'

Captain Darlin’ brengt ons Rootsmuziek. De verzamelnaam voor muziek die geïnspireerd is op allerlei muziekstijlen zoals country, blues, folk en soul. Het is zeker van toepassing op de muziek die de band Captain Darlin’ laat horen op hun debuutalbum Waiting For A Train. De songs van de band zijn geschreven door zanger/gitarist Jan Tekstra. Hij heeft inmiddels vele hits voor andere artiesten op zijn naam staan. Jayh Jawson, Marco Borsato, Mathilde Santing, Liesbeth List en Herman Brood namen songs van hem op, waaronder twee nummer 1-hits.
Maar Captain Darlin’ tapt uit een ander vaatje. Je proeft liefde van de band voor soul, blues en Americana terug in de songs. Drummer Fokke de Jong, befaamd van zijn jarenlange werk voor Normaal en op dit moment succesvol met King Of The World, voorziet de songs van een slepende, soulvolle New-Orleans sound. Hammond-virtuoos en vintage-toetsenist Ruben Mulder begeleidt sober waar het moet en knalt uit de bocht waar het kan. Willo de Bildt doet wat een bassist moet doen: weinig maar altijd genoeg. Tekstra zingt en speelt gitaar zonder opsmuk.

Friction & The Roots Drivers

Jaaaaahhh Mannnnnnn! Reggae komt naar Bourgondisch Beetsterzwaag. Friction shows zijn bekend als onvergetelijke prachtige belevingen. Samen met zijn band The Roots Drivers neemt hij je mee van de Caraïben naar Afrika met een krachtige reggae en onweerstaanbare Afrikaanse ritmes. Dat alles gemixt tot een zalige blend. Tip: blijf kijken tot het einde; elke show van hem eindigt in een knallend feest met het publiek.

Liseth and Lost & Found

Folky gitaarpop en americana met een country-knipoog. Dat is de muziek van Liseth Horsten. Liseth begint in de jaren negentig met het schrijven van liedjes op de akoestische gitaar. Dit brengt haar naar diverse podia en festivals in binnen- en buitenland. Hier staat niet het zoveelste meisje met gitaar, maar een vrouw met sterke liedjes en een stem die je raakt. Warm, helder, soms dromerig, maar altijd met veel diepgang en karakter.

Nootoir

Of je zingt de teksten mee, of je geniet van de manier waarop ze de nummers spelen! De vijfkoppige band Nootoir brengt een passie voor jazzy tunes en blues ritmes, welke ze in een nieuw jasje stoppen. Gegarandeerd een feest om de lazzy zondagavond mee door te komen.

Frilly Fish

Oud maar vertrouwd: Frilly Fish met Sweachster Roots! Ben je een fan van sixties en een beetje seventies? Dan is het brede en originele repertoire van Frilly Fish niet te versmaden! Golden Oldies denderen voorbij en brengen je terug naar de woelige jaren 60 en 70. Pas maar op dat bij het terugdenken aan die tijd, de herinneringen niet rode blosjes geven.

Summer Brass Collective

Zaterdag 8 september 15.00 uur opent Bourgondisch Beetsterzwaag en dat zal iedereen weten; onze huisband Summer Brass Collective laat de kopers schallen en marcheert het park binnen en geeft daarmee het openingsschot voor BB 2018! Het Summer Brass Collective is een afspiegeling van de ruim met prijzen behangen Spijkerpakkenband uit Gorredijk. Een deel van de Spikers toert dit jaar langs de Nederlandse kust en vonden Beetsterzwaag daar dicht genoeg bij liggen ????

DJ Rogier Henny

‘Gatenvuller?’ Echt niet! Daarmee zou je DJ Rogier veel te kort doen. Tussen de acts door draait hij zijn platen grijs om de sfeer erin te houden en zoals hij al twee jaar bewezen heeft, zal dat nu ook zeker weer lukken. Als ras-vinylist runt hij online zijn eigen platenwinkel (3345RPM) en treedt nationaal en internationaal op. In hippe clubs en op te gekke festivals kun je hem op de line-up tegenkomen.

Two Faces

'Two Faces' is een duo dat in de allerkleinste bezetting rock-classics brengt, zonder dat de essentie en oorsprong van de popsong verloren gaat. Verrassend is daarom ook hun repertoirekeuze, dat nummers bevat van onder meer Neil Young, Deep Purple, Tom Petty, Peter Gabriel en zelfs Pink Floyd. De eerdergenoemde essentie wordt voorzien van jarenlange, muzikale ervaring. Daarnaast is er veel onderlinge interactie waardoor de muzikale elementen in hun spel nog beter naar voren komen.

 

 

 

 

Nieuws

  • Data 2019 bekend!

    Vlot na de editie 2018 hebben we de data geprikt en vastgelegd voor 2019 - 7...

    Lees meer
  • Line-Up 2018 bekend!

    De muzikale Line-Up en de Food Line-Up voor komende editie zijn bekend. Ze zi...

    Lees meer
Meer nieuws